Åseda är ett livaktigt samhälle i Kronobergs Läns norra del med ungefär 3500 invånare. Här finns ett stort utbud av handel, industri och service. Du finner också mycket aktiviteter inom kultur och idrott.

Den dans som utövas inom klubbar i vår kommun har mest varit inom Folkdans. Uppvidinge Folkdansgille har förutom traditionella svenska folkdanser även utövat en del squaredance. Linedance har dock inte förekommit förrän Heidi Poulsen i Åseda samlade ihop ett gäng för att pröva på i februari 2005. Detta ledde till att intresse fanns för att dra igång en nybörjarkurs.

 

I juni 2005 hade man kommit så långt att kursdeltagarna tyckte det var dags att visa upp vad man hade lärt sig. Så på Åsedadagen i juni framfördes en uppvisning inför en entusiastisk publik!

Under hösten 2005 blev det fortsättningskurs som 10 elever avslutade i november. Heidi som nu startade som egen företagare inom dans och LineDance instruktör drog igång fler kurser under våren 2006. Totalt har nästan ett 100-tal elever gått på lineancekurser under Vårterminen 2006! Passa på att komma med och dansa du också! Se mer info på annan plats hur du anmäler dig.

Det stora intresset ledde till att det fanns ett behov av att starta upp en linedanceklubb under lite mer ordnade förhållanden. Så nu heter vi Dackebygdens Linedancers! Styrelse har bildats i juni 2006 och nu planeras verksamheten för fullt inför hösten 2006, med kurser, workshops och öppna danser. Nu har vi också fler instruktörer som är beredda att ta emot det ökande intresset.

Under helgen  20-22 okt 2006 anordnade vi en dansweekend på Bödabaden Danceresort. Gensvaret blev stort från Smålandsklubbarna! Anläggningen blev fullbokad med dansare från 11 klubbar i Småland. 6 olika Workshops genomfördes under 2 dagar. Alla trivdes på dansgolvet och med logi och den goda maten! Instruktörer från Kalmar, Växjö, Böda, Norrköping och Åseda såg till att alla trivdes! Under 2007 körde vi en repris på en Ölandsweekend i oktober, med full beläggning som resultat. Under oktober 2008 kommer vi återigen att anordna en höstdans på Böda Dance Resort. Denna weekend blev fullbokad ett halvår i förväg! Tack vare stort engagemang från flera medlemmar kan vi genomföra det här evenemanget för 3:e året i följd.

Under höstterminen 2006 har det genomförts tre olika kurser i föreningens regi: Nybörjare, Forts 1 och Träningsgrupp. Totalt har c:a 45 elever deltagit. Kursavslutning i Näshults Bygdegård hölls i november med mycket dans, god mat och Uppvisning av ”Dolly” med gänget! Nu har vi också fått en egen Logga för Dackebygdens Linedancers. Den har tagits fram av Jimmie Poulsen som vi tackar för hjälpen! Den används nu på hemsida, brevpapper, tröjor mm.

Inför 2007 kan vi konstatera att vi erbjuder kurser på tre nivåer: Nybörjare, Forts 1 och Forts 2. Om du är tveksam om vilken nivå som passa dig så läs mer om kurserna på hemsidan. Där beskriver Heidi Poulsen vad man bör tänka på inför valet av kurs-nivå. Vi hoppas på stort intresse och deltagande från så många som möjlig från Uppvidinge/Virserum med näraliggande områden!

Under 2007 har vi kunnat erbjuda kurser på 3 nivåer. Vi har nu tre instruktörer: Majja, Sandra och Heidi. Deltagare kommer från Åseda, Norrhult, Lenhovda och Braås.

Vårterminen 2008 startar en ny grupp upp i Älghult. Vi har nu ytterligare en instruktör, Ninni, som lär ut linedancens grunder för en nybörjar kurs i Älghult. Kursen blir en succé och kommer att fortsätta under hösten 2008. Heidi och Majja trappar ner och delar på en ”Take It Easy” kurs i Åseda. Nu har Sandra tagit över ansvaret för Forts 2 gruppen och Uppvisningsgruppen som har kommit igång bra igen efter någon termins lägre aktivitet.

Inför hösten 2008 planeras minst 3 kurser: Nybörjare Åseda, Forts kurser i Älghult och Åseda.

 
Användarnamn
Lösenord

Förklaring stegbeskrivningar